TROTS - Boekenlezer

Ga naar de inhoud
De trots van de wereld Michels, Cruijff en het Gouden Ajax (informatie)
Conditie : Zo goed als nieuw
Uitgever : Bert Bakker
Auteur : Menno de Galan
Jaar : 2006
Formaat : 13,8 x 21,4 cm
Bladzijden : 372
ISBN 9789035127852

In 1964 was Ajax een goede Amsterdamse voetbalclub die een slecht seizoen doormaakte en bijna was gedegradeerd. Zes jaar later, in 1971, won Ajax de Europa Cup voor landskampioenen.
In De trots van de wereld komen oud-spelers en voormalige trainers aan het woord die Ajax en het Nederlandse voetbal destijds vorm en aanzien gaven.

In 1964 was Ajax bijna gedegradeerd. Zes jaar later, in 1971, won Ajax de Europa Cup voor landskampioenen. Van 1971 tot 1973 heerste Ajax over het Europese voetbal. Dit elftal, het Gouden Ajax, was het product van Rinus Michels die na zeven jaar sleutelen zijn ideale team vond met Cruijff en Keizer als gangmakers. Dit decennium (1964-1974), met de opkomst en uiteindelijk een even opzienbarende ondergang van de club Ajax, wordt in deze publicatie beschreven aan de hand van interviews met oud-spelers en voormalige trainers, wedstrijdverslagen, commentaren e.d. De verzamelde documentatie is uitgewerkt in een aantal op zichzelf staande sfeervol geschreven verhalen die samen weer een geheel vormen. Johan Cruijff en Cor Coster werkten niet mee aan deze publicatie, Rinus Michels wel. De auteur is redacteur van het actualiteitenprogramma Nova en recensent voor NRC Handelsblad. Een aanrader voor de voetballiefhebber. Met zwart-witfoto's en register.

De verzendkosten zijn voor de koper.
€ 10.00
Terug naar de inhoud