POLITIEVOERTUIGEN - Boekenlezer

Ga naar de inhoud
Politievoertuigen In Nederland deel 1 1960-1994 (informatie)
Conditie : Zo goed als nieuw
Uitgever : Aprilis
Auteur : Harry van der Laan
Jaar : 2006
Formaat : 22 x 23 cm
Bladzijden : 192
ISBN 9789059941007

Loeiende sirenes, blauwe zwaailichten en piepende banden: politieauto's en -motoren spreken makkelijk tot de verbeelding, maar ook de rustigere surveillancewagens horen bij het gewone straatbeeld en zijn iedereen vertrouwd.

In dit eerste deel zijn de surveillanceauto's van Bedford tot en met Ford opgenomen. Ook de logistieke voertuigen, pantservoertuigen, voertuigen van de mobiele eenheid en waterwerpers komen aan de orde.
Het boek geeft aan de hand van deze voertuigen een goed beeld van de aken die door de politie vervuld werden.
Zo'n 350 foto's maken van dit eerste deel bovendien een echt kijkboek dat herinneringen oproept en de geschiedenis doet herleven.

De auteur, Harry van der Laan, kent het politievak van binnenuit.

Eerste deel in een (beoogde) vierdelige serie* over politievoertuigen in Nederland, zowel auto's als motoren. Hoewel volgens de omslag de periode 1960-1994 besproken wordt, komen ook oudere en nieuwere voertuigen aan bod. In deel 1 worden in afzonderlijke hoofdstukken behandeld: pantservoertuigen, surveillancevoertuigen, waterwerpers, levende have, logistiek en de Mobiele Eenheid. In de volgende drie delen komen andere categorieen voertuigen aan bod. De surveillanceauto's zijn, als enige categorie, alfabetisch verdeeld over de vier boeken. In dit eerste deel komen de merken Bedford tot en met Ford aan de orde. Elk hoofdstuk begint met een inleiding, gevolgd door foto's in kleur en zwart-wit en beschrijvingen van de voertuigen en hun uitrusting. De historische informatie is niet altijd correct: DKW staat niet voor Deutsche Kraft Werke, maar voor Dampf Kraft Wagen! De foto's zijn veelal matig en soms zelfs slecht van kwaliteit. Sfeer hebben veel van de afbeeldingen echter absoluut. Met register.

De verzendkosten zijn voor de koper.
€ 12.50
Terug naar de inhoud