NATPOLITIE - Boekenlezer

Ga naar de inhoud
Naar één nationale politie (informatie)
Conditie : Zo goed als nieuw
Uitgever : Kerckebosch
Auteur : Louis Cornelisse
Jaar : 2013
Formaat : 23 x 28,7 cm
Bladzijden : 232
ISBN 9789067205498

Politiek en politie worstelen al meer dan 200 jaar met de vormgeving van het politiebestel. De roep om één nationale politie klinkt bij tijd en wijle luid en loopt parallel aan de maatschappelijke en bestuurlijke ontwikkelingen die Nederland heeft doorgemaakt. Dit boek Naar één nationale politie beschrijft het historisch proces van een lokaal gewortelde organisatie naar één landelijk korps.
Het verleden komt aan bod, het heden, maar ook de toekomst. In Naar één nationale politie wordt veel aandacht besteed aan het hoe en waarom van de grootste reorganisatie die de Nederlandse overheid ooit heeft meegemaakt, bekeken door de ogen van alle betrokkenen, niet in de laatste plaats door die van de politiemannen en -vrouwen zelf.
Het boek bevat interviews en illustraties uit alle geledingen. Van minister tot korpschef, van wijkagent tot procureur-generaal.

Over de auteur
Louis Cornelisse is journalist en publicist. Eerder schreef hij het boek Over Opsporing gesproken en Uit oogpunt van eenheid over de geschiedenis van overheidscommunicatie. Louis Cornelisse was meer dan 25 jaar redacteur bij Dagblad Trouw.

De verzendkosten zijn voor de koper.
€ 10.00
Terug naar de inhoud