MIJNZUSMADONNA - Boekenlezer

Ga naar de inhoud
Leven met mijn zus Madonna (informatie)
Conditie : Zo goed als nieuw
\\Uitgever : Boekerij
Auteur : Chritopher Ciccone met Wendy Leigh
Jaar : 2009
Formaat : 14,9 x 23 cm
Bladzijden : 302
ISBN 9789049200527

Madonna. De ster. Het icoon. Maar wie is Madonna? In dit boek vertelt Christopher Ciccone over de jaren waarin hij opgroeide en samenwerkte met zijn oudere zus, de vrouw die al decennialang miljoenen mensen intrigeert, choqueert en entertaint.
Als haar achtergronddanser, personal assistant, kledingadviseur, binnenhuisarchitect en artdirector vervulde Christopher Ciccone een belangrijke rol in de carrière van Madonna. Hij maakte van dichtbij mee hoe de verschillende Madonna's gestalte kregen: van vaders verwende dochter, de stoere flirtster, de Material Girl, mevrouw Penn en Warren Beatty's glamoureuze Hollywood-maîtresse tot liefdevolle moeder – zijn eigen leven was niet los te denken van dat van zijn wereldberoemde zus.
In Leven met mijn zus Madonna vertelt Christopher Ciccone het bijzondere verhaal van hun gezamenlijke jeugd en hoe Madonna er uiteindelijk in slaagde om The Queen of Pop te worden. Het resultaat is de meest intieme biografie die er ooit over Madonna is verschenen.

De broer van Madonna had bijna geen beter moment kunnen kiezen met deze autobiografie. Zijn zus (50) is net gescheiden en heeft nu een veel jongere (22) minnaar. De paparazzicamera's flitsen weer en haar broer heeft geen probleem de wereld wat sappige details te voeren. Zijn schoorsteen moet immers ook roken. Christopher heeft nauwelijks nog contact met zijn zus. En dat is volgens hem voornamelijk te wijten aan haar egocentrische gedrag. Ze groeiden samen op en waren onafscheidelijk bij de start van Madonna's carriere. Maar zij werd een ster en hij de assistent die haar bij alles ondersteunde. Hij was haar danser, kleedster, ontwerper, praatpaal en uiteindelijk haar voetveeg. Ondanks alle onredelijke acties van Madonna (onderbetaling, chantage, arrogantie en valse beschuldigingen) bleef Christopher opdraven als Madonna hem sommeerde. Hij noemt dat onvoorwaardelijke liefde, de lezer zou het kunnen interpreteren als willen deelnemen aan haar bedwelmende glamourleven tegen iedere prijs. Een tweeslachtig boek: Als hij zoveel van zijn zus houdt als hij beweert, dan is het openbaren van intieme details toch puur verraad. En hoewel de stijl van het boek geen hoogstandje is, zijn de inkijkjes in Madonna's priveleven te smakelijk om te negeren. Met kleurenfoto's uit eigen collectie.

De verzendkosten zijn voor de koper.
€ 12.50
Terug naar de inhoud