GEENMETERTERUG - Boekenlezer

Ga naar de inhoud
Geen meter terug het verhaal van Chris van den Berg (informatie)
Conditie : Zo goed als nieuw
Uitgever : PENN
Auteur : Klaas Jansma
Jaar : 2006
Formaat : 15 x 22,1 cm
Bladzijden : 192
ISBN 9789077948118

Een strijdbaar mens Chris van den Berg, beter bekend als ‘Kicki’, heeft alles meegemaakt. Als ‘Baron van de Grote Hoogstraat’ bouwde hij in de Friese hoofdstad een horeca-imperium op. Zijn amusementshal ‘Las Vegas’ werd een begrip. Met het luxe hotel-restaurant ‘Van den Berg State’ bestreek hij het hoogste marktsegment.
Chris was professioneel koppensneller en amateurbestuurder van de skûtsje-organisatie IFKS. Hij bracht via de Commissie Centrum Winkeliers actie in het Leeuwarder stadshart. Cambuur kon op hem rekenen, hoe moeilijk de club het soms ook had. En hij kan zingen, met als tophits ‘Maar de mijne is hagelrein’, en ‘Loekie, schrijf maar eens een boekie’, over de verdreven burgemeester Loekie van Maaren.
Pim Fortuyn zou bij hem dineren, maar werd vlak daarvoor vermoord. Met zijn eigen politieke partij Fris 2000 trok hij wel aandacht, maar haalde hij de gemeenteraad niet. En nog strijdt Chris, al tien jaar, tegen de gemeente Leeuwarden, die zijn grote concurrent ‘Stadhouderlijk Hof’ heeft gesubsidieerd.
‘Van straatjongen tot miljonair’, het lijkt een leven als een jongensboek, maar het is een epos van strijd, vol humor met een ernstige ondertoon. Want altijd zijn er ook de medische zorgen, en is er de familie, met Ans aan zijn zijde.

De auteur Klaas Jansma noteerde zijn verhaal, stelde vragen en controleerde de voornaamste feiten. Het is weer eens wat anders dan skûtsjes en communicatie.

De verzendkosten zijn voor de koper.
€ 6.00
Terug naar de inhoud