BOMBRIEFOMA - Boekenlezer

Ga naar de inhoud
Bombrief voor oma. De beste Crime-verhalen uit Panorama (informatie)
Conditie : klein vlekje op zijkant pagina's
Uitgever : van Holkema & Warendorf
Auteur : Gerard Trentelman
Jaar : 2996
Formaat : 13,4 x 21,5 cm
Bladzijden : 221
ISBN 9789026936630

Bombrief voor oma is een selectie van de beste misdaadverhalen die verslaggever Gerard Trentelman maakte voor het weekblad Panorama.
Slachtoffers, nabestaanden, speurders, advocaten en daders komen aan het woord. Het boek geeft een fascinerend overzicht van de crime-scene in Nederland de afgelopen decennia.
Onthullend, invoelend, meeslepend en steeds vasthoudend beschrijft Trentelman de wereld van crime in alle facetten.

Sinds dertig jaar schrijft de auteur misdaadreportages voor het weekblad Panorama. Een vijfentwintigtal en een interview zijn hier gebundeld. Ze dateren voor het grootste deel uit de jaren '80 en '90 van de 20e eeuw. Het zijn kundige verslagen gebaseerd op eigen onderzoek, interviews en bronnen bij de politie. Enkele zaken zijn ooit heel berucht geweest, zoals die van de veelvoudige moordenaar Hans van Z. of de Turkse crimineel Okan K. Toen deze kwesties speelden, waren de reportages natuurlijk hoogst interessant, vooral omdat de auteur nu en dan nieuwe feiten aandraagt of dat in ieder geval suggereert. Maar met name bij zaken die de huidige lezers weinig of niets meer zeggen, is het de vraag of het wel zinvol is zulke stukken te herdrukken. De stijl is af en toe, passend bij het blad, een beetje sensationeel en soms ook wel larmoyant. Citaten staan hier en daar in een ander lettertype tussen de tekst. Paperback met kleine druk.

De verzendkosten zijn voor de koper.
€ 2.00
Terug naar de inhoud